Robert Wells följer upp fjolårets succé camp.


Robert Wells pianoakademi King of Piano anordnar för andra året i följd ett Piano Camp för unga pianister, 11-22 år. 
Kursen äger rum 5-9 augusti på KulturskolanN3 i Trollhättan <http://www.n3trollhattan.se/> . Förra årets Piano Camp blev en stor succé, se bildspel: http://www.youtube.com/watch?v=lykUFBNX_ck <http://www.youtube.com/watch?v=lykUFBNX_ck> och det bestämdes direkt att det skulle bli ett nytt Camp 2013.
King of Piano Master Class 2013 erbjuder individuella lektioner, grupplektioner och Master Class med några av Sveriges främsta konsertpianister och pedagoger. Ledare och rektor för pianoskolan är Robert Wells. Pianocampet görs tillsammans med pedagogerna Victoria Power
<http://www.victoriapower.com/swedish.html> och Vincent Johansson <http://www.vincemusicschool.com/> . Sista dagen blir det riktig konsert med Robert Wells och eleverna och det kommer finnas plats för ett kort stycke för varje elev!
Så här säger Robert om fjolårets och årets Piano Camp:
– Förra årets Piano Camp var en stor glädje för mig. Det var fantastiskt att se hur eleverna levde upp och utvecklades i samverkan med oss pedagoger. Liknande livet på turné levde vi tätt tillsammans. I år har vi utökat till fyra hela dygn och många av eleverna från förra året är med i år igen. Det samma gäller Victoria Power och Vincent Johansson som bidrar till att göra Campet unikt.
För närmare information om campet eller intervju med Robert Wells, kontakta: 070-492 25 23

[topcolumn]

19-årige David Carbe ny Pianokung

[/topcolumn]
[leftcolumn]
PRESSMEDDELANDE 2012-10-23

David Carbe från Kungälv har blivit utvald till 2012 års King of Piano.
Nu väntar turnerande och Summer Camp med magister Robert Wells för den unge pianotalangen.

David tog emot priset under musikmässan Musicians Planet och får förutom en pokal, Ett års Premiummedlemskap i Kingofpiano.com, fritt deltagande i 2013 års KingofPiano Summer Camp samt spelande ihop med Robert Wells vid flera konserttillfällen under 2013.

För David kommer utmärkelsen som en glad överraskning.
– Jag blev helt klart överraskad för jag vet att konkurrensen är stenhård. Men jag har lagt ner mycket tid och kraft på Kingofpiano.com och så har jag laddat upp många videofilmer på Rhapsody Tube så en liten förhoppning hade jag så klart. Att bli årets King of Piano känns fantastiskt roligt, det är stort att få spela med en så skicklig pianist och musiker som Robert Wells och jag ser redan fram emot nästa års pianoläger. säger David.

Kingofpiano.com är Robert Wells webbaserade pianoakademi, där onlineundervisning blandas med medlemmarnas egna videofilmade framträdanden. De bästa blir uttagna till ett årligt Summer Camp och en elev utses varje år till King of Piano. Bland de talangfulla pianisterna på kingofpiano.com har nu skolans tredje King of Piano valts ut av en jury med Robert Wells i spetsen.

Kingofpiano.com är Robert Wells webbaserade pianoakademi där onlineundervisning blandas med spel och medlemmarnas egna videofilmade framträdanden. De bästa blir uttagna till ett årligt Summer Camp och en elev utses varje år till King of Piano.

Se Davids och de andra bidragen på www.kingofpiano.com/rhapsodytube

För att boka intervju med David Carbe och/eller Robert Wells, kontakta Sofia Jacobsson:
E-post: sofia@petre.se
Telefon: 0735-15 94 79

För frågor om Kingofpiano.com, kontakta: Erik Ramström, E-post: erik@kingofpiano.com Telefon: 070-492 25 23,

Pressbilder Årets King of Piano 2012

Högupplöst logga png

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –


Robert Wells utser årets King of Piano 2012PRESSMEDDELANDE 2012-10-15

Årets King of Piano tar emot sitt pris personligen av Robert Wells på Musikmässan (Stockholmsmässan). Prisutdelningen äger rum på Entréscenen klockan 13.00, den 20 oktober.

På plats finns också förra årets pristagare, Alice Power som kommer spela tillsammans med Robert Wells och den nykorade Pianokungen.

Supertalangen Alice Power, blott 11 år, har varit Robert Wells stjärnelev under ett helt år och har fått spela med Magister Wells på allt från mindre konsertarenor till Royal Albert Hall och Globen. Och i somras fick hon dessutom ett Wildcard till King of Piano’s första Summer Camp för unga lovande pianister.

Kingofpiano.com är Robert Wells webbaserade pianoakademi där onlineundervisning blandas med spel och medlemmarnas egna videofilmade framträdanden. De bästa blir uttagna till ett årligt Summer Camp och en elev utses varje år till King of Piano.

Som 2012 års King of Piano får vinnaren förutom en pokal, Ett års Premiummedlemskap i Kingofpiano.com, fritt deltagande i 2013 års Summer Camp samt spelande ihop med Robert Wells vid flera konserttillfällen under 2013.

Se alla bidragen på www.kingofpiano.com/rhapsodytube

För att boka intervju med Robert Wells och årets King of Piano, kontakta Sofia Jacobsson:
E-post: sofia@petre.se
Telefon: 0735-15 94 79

Pressbilder Årets King of Piano 2012

Högupplöst logga png

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Robert Wells delar ut medalj till årets King of PianoPRESSMEDDELANDE 2012-22-16
I dag 16 februari 2012 korar Robert Wells Kingofpiano.coms elvaåriga elev Alice Power från Kungsängen till årets King of Piano 2011.

Kingofpiano.com är Robert Wells webbaserade pianoakademi där onlineundervisning blandas med spel och medlemmarnas egna videofilmade framträdanden. Kingofpiano.com finns på svenska, engelska och kinesiska.

”Jag följer många unga pianister som jag får höra genom King of Piano och på mina konserter. Alice Power är en av de största och mest potentiella talanger jag mött. Hon har ett dynamiskt spel, imponerande teknik och är redan en scenpersonlighet, vilket är minst lika viktigt”, säger Robert Wells.

Alice tar emot sitt pris personligen av Robert Wells på Roberts egen musikklubb Rhapsody Lounge på Engelen i Gamla Stan. För Alice Power kommer utmärkelsen inte som någon överraskning. Hon blev utvald till månadens King of Piano under förra året och därefter fick hon uppträda tillsammans med Robert Wells vid flertal tillfällen. Höjdpunkten var i november 2011 då Alice och Robert uppträdde med Rhapsody In Rock och spelade fyrhändigt i Royal Albert Hall i London. Denna konsert spelades in av kinesisk TV och sänds i dagarna.

Som 2011 års King of Piano får Alice förutom medalj också ett stagepiano från ROLAND samt möjligheten till ett fortsatt spelande ihop med Robert vid flera konserttillfällen under 2012.

För att se Alice’s bidrag klicka här
och här.


Pressbilder Årets King of Piano 2012-02-16

Alice & Robert i Royal Albert Hall

Robert & elever på turné

Produktbilder

Ny Melodifestivalapp


Vill du komma i den rätta Melodifestivalstämningen? Och samtidigt lära dig spela piano? Nu kan du spela gamla schlagerhits direkt på din iPad. I Schlager -versionen av King of Pianos iPad/iPhone-app kan du spela med i klassikerna Take me to Your Heaven och Waterloo

I King of Piano Eurovision Edition spelar du på en liten klaviatur på skärmen och ska spela schlagermelodier genom att träffa noterna när de kommer åkande på ett notblad.

Klaviaturen fungerar precis som på ett piano, och noterna du spelar efter ligger på samma plats som i ett vanligt notsystem. Kombinationen av lek och riktigt pianospel gör King of Piano både kul och lärande.

King of Piano Eurovision Edition finns tillgänglig i AppStore för både iPad, iPhone och iPod Touch. Eurovision Edition är helt gratis för iPhone och iPod touch och kostar ca 13 kronor för iPad användare. På AppStore finns även King of Piano Wells med ett specialskrivet stycke av Robert Wells samt King of Piano Classics med stycken av Schubert, Brahms och Beethoven.

Testa King of Piano Eurovision Edition: http://itunes.apple.com/us/app/king-piano-eurovision-edition/id418731594?mt=8

King of Piano är Robert Wells interaktiva pianoskola. I fullversionen på www.kingofpiano.com blandas videoundervisning med interaktiva övningar.

För mer information, kontakta Erik Ramström:
erik@kingofpiano.com
Mobil: 0704 – 922 523


King of piano Eurovision

Robert Wells bjuder på julstämning i din iPhone/iPad!


PRESSRELEASE 2010-12-14

Står det ingen flygel under granen i år heller? Ingen fara – nu kan du spela dina julfavoriter direkt på telefonen genom King of Pianos iPhone-app. I Jul-versionen kan du låta hela familjen spela med i klassiker som Stilla natt och Bjällerklang.

King of Piano är Robert Wells webbaserade pianoskola. I fullversionen på www.kingofpiano.com blandas onlineundervisning med videobidrag från medlemmar världen över.

I iPhone-versionen av får du se en liten glimt av King of Pianos möjligheter genom ett roligt Guitar Hero-liknande spel. Du spelar på en liten klaviatur på skärmen och ska spela melodin genom att träffa noterna när de kommer åkande på ett notblad.

Skillnaden mot andra musikspel är att du genom King of Piano faktiskt lär dig att spela ett instrument på riktigt. Klaviaturen fungerar precis som på ett piano, och noterna du spelar efter ligger på samma plats som i ett vanligt notsystem. Kombinationen av lek och riktigt pianospel gör att King of Piano är kul både för barnen som vill lära sig spela och för mormor som satt vid pianot som ung. Ladda hem King of Piano Christmas och börja öva för din egen julkonsert redan idag!

King of Piano X-mas släpps i AppStore den 14 december. Samtidigt släpps bland annat King of Piano Wells som har ett specialskrivet stycke av Robert Wells samt King of Piano Classics med stycken av Schubert, Brahms och Beethoven.

Eller kontakta Erik Ramström:
erik@kingofpiano.com
Mobil: 0704 – 922 523


17-årige Jonathan är Robert Wells’ första King of Piano


PRESSRELEASE 2010-11-24

Jonathan Wernersson från Gislaved har blivit utvald till 2010 års King of Piano.
Nu väntar privatundervisning med magister Robert Wells för den unge pianotalangen.

King of Piano är Robert Wells webbaserade pianoakademi, där onlineundervisning blandas med medlemmarnas egna videofilmade framträdanden. Bland de talangfulla pianisterna på kingofpiano.com har nu en första vinnare valts ut av en jury med Robert Wells i spetsen.
2010 års King of Piano är 17-årige Jonathan Wernersson från Gislaved, som övertygade juryn med sin tolkning av Frédéric Chopins Grande Polonaise Brilliante.
– Jag följer många unga pianister som jag får höra genom King of Piano och på mina konserter. Jag tycker att Jonathan visar hög potential. Han övar disciplinerat och har en stor öppenhet i sitt musicerande, säger Robert Wells.

För Jonathan kommer utmärkelsen som en överraskning.
– Det var ett år sen jag lade upp Chopin-klippet på kingofpiano.com, så jag hade nästan hunnit glömma bort det. Att bli årets King of Piano känns inspirerande, det är väldigt kul att få feedback från en så skicklig pianist som Robert Wells, säger Jonathan.
Som 2010 års King of Piano får Jonathan resa upp till Stockholm för en privatlektion med Robert Wells. Lektionen äger rum i Roberts egen studio torsdagen den 2 december, och Jonathan vet precis vad han ska fråga sin nye lärare om.
– Robert ser väldigt avslappnad ut även när han spelar väldigt svåra grejer. Jag skulle vilja få lite tips på hur jag kan bli mer avspänd i kroppen när jag spelar.

Efter torsdagens undervisning fortsätter Robert Wells och Jonathan till Deluxe Music på Fridhemsgatan 40 i Stockholm, där Jonathan kommer motta ett exklusivt digitalpiano från Roland. Du är varmt välkommen dit klockan 17:00. Då kommer även King of Piano att demonstreras och Robert bjuder både på några rhapsody låtar och klassiska stycken.

För att se Jonathans bidrag klicka här.

För att boka intervju med Robert Wells och/eller Jonathan Wernersson, kontakta: Birgitta Nielsen, 0739-847786, birgitta.nielsen@bigispromotion.se